yadigar

Ocak 25, 2006

İlk Ekmek

















Hiç aklıma gelmezdi kendi ekmeğimi yapacağım ama bugün o gün gelmiş demekki. Bu yeni taşındığımız yerde damak tadımıza uygun ekmek bir türlü bulamadık. Bari kendimiz yapalım dedik. Bu ilk deneme portakal agacından. Oldukça hoşumuza gitti. Lezzetli bir ekmek oldu, tabi bunda bana yardım etmek için benden çok çalışan oglum Emin Nafinin emeklerini unutmamalıyım. Yoksa onun bal elleri değdi diye mi böyle tatlı oldu ekmeğimiz?

3 Yorum:

  • burda olsanizda onun o bal ellerinden opsem opsem:) bana gondermis oldugun emin nafinin hamur yogurma macerasi video kaydını evdekilere ve kuzenim fatmaya izlettim, defalarca izledik:) eminin yogurdugu hamurun ne hamuru oldugu konusunda cesitli sekulasyonlar yapildi. ama hicbir tahminin iceriginde ekmek yeralmiyordu:) gerci ben engin mutfak kulturumle mayali hamur oldugunu sip diye anladım ama firindan cikan unlu mamulun ne oldugu hususundaki isabetsiz tahminimi dusundukce bunun bir onemi kalmıyor tabi:)
    muthis guzel gorunuyor canim, ellerine saglık olsun, ve hepinizin payına herdaim saglik dussun. istanbula gelince bende isterim bu ekmeklerde haberin olsun, gecenin 2 sinde canim istedi valla:)

    Anonymous Adsız adlı yazara göre, saat: 3:48 ÖS  

  • ya bu gunlerde mayali hamur benim cok hosuma gidiyor. Gordugun gibi bunda da yanliz degilim. emin benden once kosuyor mutfaga. ya bir-iki lokma cig hamurdan yiyecek yada benim basimin etini:)

    ins bi gelelimde ekmek isi kolay, hem bosversene benim ekmegi kos firina, alasi var orda. ahh ah mis kokulu ekmegimiz bile baska...hele bide patates salatasi ve cay varsa yaninda:)

    Blogger koroglu adlı yazara göre, saat: 7:13 ÖS  

  • Really amazing! Useful information. All the best.
    »

    Anonymous Adsız adlı yazara göre, saat: 11:52 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa